Monday, November 10, 2008

отново съвест..

писна ми.. никога няма да мога да се отърва от това нещо.. трябваше да изхвърля хартията, която бяхме събирали последния месец.. аз, защото щях да мина покрай кофата за хартия.. минах.. но кофата я нямаше.. и как точно тази, която ми трябва липсваше.. реших да не си зарязвам боклука нерециклиран.. старахме се да го съберем все пак.. а и някак време бе..

поех по пътя надолу с хартията.. по принцип кофти навсякъде в София, но не.. тази сутрин нарочно сякаш ги бяха махнали - мизерници.. когато стигнах до спирката оставих торбата до кофата на спитката( онези малки сини цилиндърчета, които всички обичат да гледат наобратно... ) стоях на спирката и чаках.. стоях.. е не успях.. отидах и си взех торбичката с хартия.. возих си се с нея в автобуса.. показах и ФМИ от близо.. разведох я малко из парка, когато най-накрая забелязах толкова симпатичните цветни кофи за боклук.. но не.. отново я нямаше милата сладка кофа за хартия.. но тогава забелязах - на жълата имаше огромен надпис: пластмаса и хартия и метал и още не знам какво си.. хвърлих я там облекчена, че съм изпълнила гражданския си дълг, но точно в този момент( кофата не бе от празните ) съдържанието на кофата реши, че още не е дошло времето да се разделим... в крайна сметка успяхме да се разделим..

и все пак.. кой ненормалник би си носил боклука( боклука, който смята за боклук, иначе градския транспорт си е като сметище... ) в автобуса..

що за извратена съвест е това, в свят на лъжи и измами..

със същия проблем, обадате се..

No comments: