Friday, June 5, 2009

Уморих се..

не мога повече.. всичко е толкова трудно.. омръзна ми от намеци.. уморих се от загатванията.. писна ми да имам мисли, които си противоречат.. защо е толкова трудно да разбереш какво означава всяка усмивка, всяко повдигане на вежди.. всеки разговор..

правих тест колко добре познавате едно момиче, с което съм си говорила не повече от час.. доста добре.. доста по-добре отколкото хората, които наистина я познават.. щом мога да преценявам нея.. защо не мога да разгадая него, който явно все е неподходящия.. който винаги се усмихва и ти говори приятелски.. винаги готов да ти помогне.. флиртува с теб, но когато ти искаш да се доближиш до него, той е на работа или просто неоткриваем.. а когато се опиташ да разбереш само приятел ли е, получаваш толкова противоречия..

също така не мога да разбера.. същият той, идващ от нищото, без покана влиза в живота ти.. насочва мисълта ти в неговата посока и после си тръгва за известно време.. точно толкова колкото е необходимо да се пренасочиш надругаде.. след което се връща и отново всичко е хаус..

как да зная какво или кого искам, когато постоянно става така..
как да взема правилното решение, когато има толкова много променящи се фактори..

2 comments:

Искрен Ивов Чернев said...

1. Прииеми, че няма правилно решение. Всяко решение което вземеш ще е еднакво грешно (или еднакво вярно).
2. Тъй като фактора 'продължителност на живот' съществува там някъде (чети - не живеем безкрайно), просто нямаме лукса да се чудим преди всяка постъпка (и да си оставаме с чуденето :) - карай малко по-импулсивно -- няма какво толкова да се обърка ;) Ако пък все пак се обърка нещо за което не се сещаш в момента -- следващия път ще знаеш - човек се учи докато е жив :)

Серж said...

Относно тестовете в фейсбук - http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204660604574370450465849142.html#articleTabs=article

плюс, хаОс...

А относно проблема, когато нещо или някой те кара да се промениш или те обърква, явно това нещо или някой няма място в живота ти.