Thursday, December 25, 2008

people in da bus..

за пореден път се убеждавам, че в автобусите можеш да намериш толкова цветни хора.. жертвата ми този път е едно младо момиче, срещнах я в 94..

звън на телефон.. поглед, може би нещо като усмивка.. последва "Ало".. за момент си помислих, че мацката ще говори тихо и ще мога да посънувам розови слончета и зелени крави, но не.. тя държеше да уведоми всички, че Нова година е кофти празник, който не трябва да празнуваш в дискотека с гаджето.. ама в никакъв случай.. нека цитирам " мно' беше тъпу.. и к'во си мислиш, че ще се забавляваш ли?!.. на дискотека.. ха.. " и че тя, смелата, ще програмира цяла нощ, докато другите безсмислено си губят времето в пиене и слушане на музика..

това го приех, някак си.. има право да има мнение.. но преминаха на тема университет.. нашта мацка май учи във ФМИ.. тя бе направо възмутена, че някой може да не си мисли, че 4,50 е ниско за диплома.. бе адски радостна, че най-накрая е измислила начин как да запомня разни неща.. чувстваше се гениална, защото е отговорила на 3 от 4 въпроса.. дори мислеше да учи Java.. този уникален индивид изтъкна колко е трудно да научиш този толкова заплетен и сложен език.. но тя, намерила нейния начин да запомня всичко, ще успее.. дори бе надъхана да колекционира в превод " Национална География ".. бе чела някаква статия, за някакви неща и много и харесали..

хората казват, че не трябва да си проспиваме живота.. и ето, ако бях спала между НДК и Баба Яга никога нямаше да срещна този амбициозен и вдъхновяващ човек..

2 comments:

Искрен Ивов Чернев said...

Ех как става така че аз никога не срещам такива мацки :) С тази определено ще имаме тема за разговор -
"празниците смучат" :) Вярно че Java-та малко уж я затруднява ... но все пак до сега наистина добра програмистка не съм видял ... дано това се промени скоро! А ти (Яна) всичките подробности относно начините на запомняне и бъдещите намерения на момичето как ги разбра - всичко от разговора който ти така непринудено си слушала, или после си говорихте :)

QNa said...

от некраткия разговор, разбира се, странно щеше да бъде, ако я бях посъветвала да смени езика, а само това щях да мога да й кажа..