Friday, September 4, 2009

i will teach you to suffer..

или как Софийска вода спря водата в Студентски град за 12 часа..

събудих се.. не беше яко.. помотах се.. нямаше вода.. реших, че до 2 часа би било подходящо да я пуснат.. помотах се още малко.. проверих.. не я бяха пуснали.. много чувства обзеха душата ми.. предимно на нищета, мизерия, ужас, страх.. гуугълнах за всеки случай.. попаднах на крайно неприятната статия, че вода няма да има до 21:00.. бързо намерих решение!.. изнесох се.. взех всичко необходимо - компютъра, четката + пастата за зъби, хавлията и потеглих към Младост..

а защо Младост.. достатъчно близко до Студентски, за да не пътувам цял ден.. и достатъчно далече, за да има вода.. след цял ден умотворчество, радост от течащата вода и много английски.. стигнах до изключителното заключение, че мога да науча хората да страдат.. мога и повече..

върнахме се в Студентски в уречения час.. изпълнена с очакване и нетърпение се засилих към банята.. уви - разочарование.. към 22:05 реших да проявя гражданската си отговорност и недоволство.. звъннах в Софийска вода.. най-добре изхарченото левче за деня.. обясниха ми, че до 23:30 водата ще бъде пусната.. не споменаха, че може би ще бъде кафява или пък налягането ще е достатъчно ниско.. но жената бе крайно мила и добра.. имах очакването, че ще ме забаламоса с " ми то.. сигурно няма да я пуснат до вторник.. "..

вода имаме.. време е и да я уважим достойно..

No comments: